Glob icon EVA Bezoekersregistratie
Icon

Bezoekersregistratie levert input bron- en contactonderzoek GGD

Lees hier meer!

Bezoekersregistratie in transport & logistiek

Ervaart u problemen in de communicatie met buitenlandse chauffeurs? Bent u AEO gecertificeerd en kunt u inzicht geven in de gesloten goederenketen? Weet u wie wanneer toegang heeft gehad tot een zending?

Gebruik EVA Bezoekersregistratie nu 3 maanden gratis!

Vraag direct een demo aan

EVA in de transport & logistiek

EVA Solutions levert hét Bezoekersregistratie en Bezoekersmanagementsysteem voor de transport & logistiek en daarmee ook de perfecte oplossing voor uw organisatie. Bij transportbedrijven en logistieke dienstverleners spelen een viertal factoren een belangrijke rol:

Taalbariere buitenlandse chauffeurs

Communicatie met buitenlandse chauffeurs is al jaren een groeiend probleem. Veel bedrijven zien steeds meer nationaliteiten verschijnen. Het kost veel tijd om deze mensen duidelijk te maken wat de procedures zijn, waar zij moeten laden en lossen en welke veiligheidsregels er gelden op het terrein. Miscommunicatie en hierdoor extra tijd en werk is van alle dag.

Met EVA is miscommunicatie verleden tijd! Bulgaars, Roemeens, Russisch, Sloveens, Tsjechisch etc. zijn beschikbaar.

Lees meer
Veiligheid & Aansprakelijkheid

Veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers in en om uw bedrijfsgebouwen en op uw terrein is meest belangrijk. Met EVA Bezoekersregistratie wijst u bezoekers, contractors en chauffeurs op de veiligheidsrisico's en veiligheidsregels. Van eenvoudig document tot veiligheidsfilm en veiligheidstoets. Zo is iedereen op de hoogte van de risico’s, verbetert u de veiligheid en verlaagd u aansprakelijkheid. 

Doordat chauffeurs en monteurs zich digitaal aanmelden heeft u bij calamiteiten direct een actueel overzicht van de op dat moment aanwezige personen.

ISPS, AEO & IATA regelgeving

Indien u te maken heeft met regelgeving en vergunningen zoals ISPS, AEO en IATA dan heeft u een registratieplicht. Dit heeft alles te maken met beveiliging van goederen en het borgen van een gesloten goederenketen. 

Ook persoonlijke veiligheid is een belangrijk thema. U dient een logboek bij te houden en u moet uw bezoekers wijzen op de veiligheidsvoorschriften. Met EVA is dit eenvoudig en digitaal geregeld! 

AVG/GDPR & Traceerbaarheid

Naast het feit dat u uw papieren administratie vaarwel kunt zeggen is een belangrijk voordeel van EVA Bezoekersregistratie dat de privacy van uw bedrijf en uw bezoekers geborgd is. Bezoekers hebben geen inzicht in de mensen die hen voor zijn geweest.
Gesprekspartners van uw bedrijf blijven zo anoniem, zo houdt u de touwtjes in handen en voldoet u direct aan de nieuwe Europese Privacy-wet. Met EVA bent u AVG/GDPR-compliant.

Nu in de Coronatijd is een belangrijk bijkomend voordeel dat de traceerbaarheid geregeld is. Wordt er iemand ziek dan beschikt u over een belangrijke schakel in het contactonderzoek.

Ervaringen van onze klanten

Onze ervaring is dat het systeem betrouwbaar is, zich makkelijk laat configureren, en het veel meer is, dan enkel bezoekers te registreren!

Christiaan Spikker-Hogenkamp, functioneel beheerder

Lees de hele referentie 

Synerlogic

Zij gingen u voor:

Onderstaande een greep uit de referenties in de logistieke sector

Waarom u kiest voor EVA Solutions

Kiest u voor EVA, dan kiest u voor betrokken en deskundige medewerkers die staan voor service en kwaliteit. Een partner voor de lange termijn die blijft vernieuwen en ontwikkelen. Wij ontzorgen volledig. Hierdoor zijn wij wellicht niet de goedkoopste, maar met deze aanpak ervaart u wel een waardevol voordeel.

Met een gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor een 9+ klantervaring. Dat doen wij met uitstekende service en telefonische bereikbaarheid van deskundige adviseurs voor klanten in binnen- en buitenland. Naast dit alles is EVA Solutions ook maatschappelijk betrokken en ondersteunen wij diverse goede doelen.

Volledig AVG-Proof

Beschikbaar in alle talen

24/7 support

Deskundige helpdesk

Advies bij procedures en processen

Flexibele aanmeldprocedures per type bezoeker

Verschillende aanmeldzuilen beschikbaar

Projecten, koppelingen & maatwerk mogelijk

Frequently Asked Questions

Hoe werkt de installatie van EVA?

EVA Bezoekersregistratie is een cloud oplossing, dat betekent dat wij niet lokaal installeren. Wij maken voor u een eigen omgeving aan die we volledig voor u inrichten in uw huisstijl.

Op locatie is slechts een UTP-internetverbinding met kabel nodig en een 220-volt aansluiting. Heeft u een badgeprinter aangesloten, dan zijn er 2 internetaansluitingen nodig en 2 of 3 elektra aansluitingen.

Op de dag van uitlevering plaatsen we het systeem en krijgen de key-users een korte training. Zo kunt u direct gebruik maken van uw bezoekersregistratiesysteem.

Interesse in een vrijblijvende demonstratie? Plan dit gerust in via Teams of bij u op locatie.

Demo aanvragen

Is het mogelijk om bezoekers vooraf aan te melden?

Dat kan zeker. Bezoekers kunnen in EVA eenvoudig vooraangemeld worden. Groepen kunt u importeren d.m.v. een Excel document. Bezoekers krijgen een mail met daarin de juiste instructies voor hun bezoek. Met de meegestuurde QR-code kunnen uw bezoekers zich op locatie versneld aanmelden. Ook wordt een kalenderbestand (iCal) meegestuurd zodat de afspraak direct in Outlook kan worden opgeslagen.

Door bezoekers vooraf aan te melden, weet de receptie of beveiliging wie er wanneer verwacht wordt en kan eventuele voorbereidingen treffen. Bijvoorbeeld het klaarleggen van toegangspassen.

Bespreek uw praktijksituatie met ons tijdens een demonstratie. Wij laten u graag zien hoe het werkt.

Demo aanvragen

Kan EVA gekoppeld worden met ons toegangcontrole of tijdregistratiesysteem?

EVA beschikt over een API waarmee gekoppeld kan worden. Het is feitelijk afhankelijk van het andere systeem of een koppeling mogelijk is en wat u wilt bereiken. Wilt u een complete aanwezigheidsregistratie, toegangautomatisering of volledig geautomatiseerd bezoekersmanagement systeem. Alles is mogelijk.

Aras Security heeft bijvoorbeeld een koppeling gerealiseerd met CardAccess waardoor bovenstaande gerealiseerd wordt. Ook wordt er gewerkt aan koppelingen met andere systemen. Lees hier welke koppelingen mogelijk zijn en bekijk een aantal referentiecases.

Lees meer

Kan ik lijsten printen van aanwezige bezoekers voor BHV als er een calamiteit is?

Printen kan. Maar onze BHV-app is gratis beschikbaar voor uw BHV’ers om direct naar de BHV-verzamelplaats te gaan en daar te controleren wie nog mist. Zo kunnen de hulpdiensten direct correct worden geïnformeerd.

Via de app kan ook direct contact opgenomen worden met diverse hulpdiensten, huisarts of interne bedrijfshulpverleners.

Voor een vrijblijvende demo op locatie kunt u een afspraak maken.

Demo aanvragen

Levert EVA ook de hardware?

Ja zeker. EVA ontzorgt u volledig en levert een totaalpakket. 

Van balieterminal met 10 inch tablet tot zuil met 22 inch touchscreen met geïntegreerde printer. Ook badges, sms tegoed, badgehouders, key-cords ed. kunnen wij voor u verzorgen. 

Voor elke situatie hebben wij een passende oplossing. Wilt u het liever zelf regelen? Geen probleem. Wel is het belangrijk om goed af te stemmen wat u wilt zodat we samen kunnen zorgen dat uw ervaring met de bezoekersregistratiesoftware optimaal is.

Direct contact

Is het mogelijk om onze veiligheidsregels of veiligheidsvideo te laten accepteren?

In EVA is het mogelijk om voor verschillende type bezoekers (bijvoorbeeld kantoorbezoeker, contractor of chauffeur) huisregels, hygiënevoorschriften of een veiligheidsvideo te tonen. U kunt zelfs controlevragen stellen of een VCA-verklaring in opnemen.
Alles om de veiligheid van uw bezoeker te waarborgen. En uw aansprakelijkheid te beperken. Meer weten? Neem contact met ons op.

Direct contact

Werkt EVA met verschillende besturingssystemen?

Zeker. Wij leveren een web-based oplossing en zijn daarom device onafhankelijk.

We werken met Apple devices, Android en Windows besturingssystemen.

Van balieterminal met 10 inch tablet tot zuil met 22 inch touchscreen met geïntegreerde printer. Voor elke situatie hebben wij een passende oplossing. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Direct contact

Kunnen groepen in één keer aangemeld worden?

In de vooraanmeldingsmodule kunnen grote groepen in één keer aangemeld worden. Erg makkelijk voor bijeenkomsten, trainingen of bedrijfsbezoeken. Bezoekerspassen kunt u vooraf klaarleggen. U kunt ook vooraanmeldingsmails versturen met instructies.

Interessant? We laten u graag tijdens een demo zien hoe het werkt.

Demo aanvragen

Kunnen er ook persoonlijke bezoekerspassen geprint worden?

Dat kan. Er zijn vele mogelijkheden om printers aan te sluiten. Wij sturen diverse printers aan via port-forwarding of via lokaal via Airprint. Van eenvoudig witte niet klevende etiketten tot met uw logo voorbedrukte badges of sticker. Afhankelijk van uw wens en techische mogelijkheden.

Neem vooral contact op voor meer toelichting en advies.

Direct contact

Is het mogelijk om slagbomen automatisch aan te sturen?

Het is mogelijk om uw slagbomen of hekwerken te activeren door middel van QR-codelezers of door middel van bijvoorbeeld kentekenherkenning. Bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven met afgesloten terreinen zoals de logistieke sector. Hiervoor is wel een koppeling met uw toegangscontrolesysteem nodig. Neem contact met ons op om uw ideëen te bespreken of lees meer op de pagina over koppelingen.

Lees meer

Kan ik een demonstratie krijgen?

Natuurlijk kan dat. Tijdens een demo kunnen we uw praktijksituatie uitstekend samen bespreken en kunnen we u, vanuit onze ervaring met vele installaties in uiteenlopende branches in binnen en buitenland, adviseren over de mogelijkheden.

Voor een vrijblijvende demo op locatie kunt u met een gerust hart een afspraak maken. :)

Demo aanvragen

Staat uw vraag er niet tussen?

Bent u al gebruiker van EVA Bezoekersregistratie en heeft u vragen over het gebruik van de software? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk via support@evasolutions.eu of stel uw vraag via de servicedesk.

Bent u nog geen gebruiker van EVA en heeft u vragen over functionaliteiten, mogelijkheden of koppelingen? Neem dan contact op met onze klantenservice via verkoop@evasolutions.eu of via telefoon +31(0)26 312 11 69

Naar de servicedesk