Wanneer u een bezoeker ontvangt wilt u buiten de (bedrijfs)naam misschien nog veel meer weten. Is de veiligheid en/of hygiëne bijvoorbeeld belangrijk binnen uw organisatie? Dan wilt u misschien dat uw bezoeker vragen beantwoord over de veiligheids- en/of hygiëneregels die u zojuist heeft laten zien. Het kan ook zijn dat u een externe medewerker ontvangt waarvan u zeker wil weten dat hij de werkplek netjes achter laat. Bij afmelding kunt u dan vragen of alle spullen zijn opgeruimd/ingeleverd en of de werkplek opgeruimd is.

Kortom… de vragenlijst kan op verschillende manieren ingezet worden. Hieronder beschrijven wij een aantal situaties waarin de vragenlijst van pas kan komen.

undefined


Vragen tijdens registratie

Sinds de uitbraak van het Corona virus is het natuurlijk extra belangrijk om de gezondheid in de gaten te houden. Daarom is het een mogelijkheid om bij de registratie bijvoorbeeld corona gerelateerde vragen te stellen. Mocht uw bezoeker corona gerelateerde klachten hebben, dan wilt u natuurlijk niet dat diegene verder komt binnen uw organisatie.

In de backoffice van EVA Bezoekersregistratie is terug te zien welke antwoorden de bezoeker heeft gegeven. Wanneer dit niet de juiste of gewenste antwoorden zijn, dan kunt u de bezoeker hierop aanspreken.

 

Vragen over huis-, veiligheids- en/of hygiëneregels

undefined

Het is van belang dat uw bezoeker op de hoogte is van de geldende regels binnen uw organisatie. Tijdens de registratie kunt u uw bezoeker hiervan op de hoogte brengen door middel van een document of video die in het registratieproces getoond wordt. Aansluitend op deze informatie is het mogelijk om een aantal vragen te stellen. Zo kunt u controleren of uw bezoeker daadwerkelijk de regels heeft gelezen/gezien. De antwoorden op de vragen worden naar de contactpersoon gestuurd. Daarbij kan ook een percentage getoond worden. Zo is te zien of een bezoeker bijvoorbeeld 80% goed heeft beantwoord. 

Het is ook mogelijk om uw bezoeker een verklaring af te laten leggen. Daarmee verklaren bezoekers bijvoorbeeld dat ze op de hoogte zijn van de geldende regels of geen gezondheidsklachten te hebben. 

undefined

Vragen over de werkplek aan externe medewerkers

Heeft een externe medewerker binnen uw organisatie werkzaamheden uitgevoerd en heeft diegene hiervoor verschillende spullen moeten gebruiken en/of lenen? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat die geleende spullen netjes ingeleverd worden en de werkplek opgeruimd en netjes achter gelaten wordt. Wanneer de contractor zich afmeld is het mogelijk om een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de onderstaande vragen.

·         Heeft u uw werkplek netjes en opgeruimd achter gelaten?

·         Heeft u uw bezoekerspas ingeleverd?

·         Heeft u de geleende goederen ingeleverd?

 

undefined

Achteraf een tevredenheidsonderzoek

Wilt u weten hoe uw bezoekers hun bezoek binnen uw organisatie ervaren? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een tevredenheidsonderzoek toe te voegen aan het afmeld proces. Vraag bijvoorbeeld door middel van smileys hoe het bezoek is bevallen. De antwoorden zijn achteraf ook terug te vinden in de backoffice. Zo houdt u de kwaliteit in de gaten.