Sinds de uitbraak van COVID-19 is er veel verandert in het werkende leven. Vele mensen zijn thuis gaan werken en de verwachting is dat vele werknemers ook (gedeeltelijk) thuis blijven werken. 

De overheid heeft tijdens de pandemie een soepel beleid gevoerd met betrekking tot reiskostenvergoeding. Echter gaat de oude wetgeving per 1 januari 2022 weer van start. Wat betekent dit voor uw organisatie? 

Per 1 januari is het mogelijk om uw werknemers onbelast een reiskostenvergoeding uit te keren. Echter is het daarbij wel belangrijk dat uw werknemer minimaal 60% van de werkdagen daadwerkelijk op de zaak aanwezig is. Dit moet uiteraard aantoonbaar zijn. 

Om aan te kunnen tonen welke medewerker, wanneer op zijn of haar werkplek is geweest, is een aanwezigheidsregistratie noodzakelijk. Met EVA is het nu ook mogelijk om uw medewerkers te registreren. Deze registratie is niet gekoppeld aan bijvoorbeeld de salarisadministratie, maar houdt puur bij wie aanwezig is (geweest). Vanuit het logboek kan een overzicht gedownload worden om te kijken wie er recht heeft op reiskostenvergoeding. 

Lees hier de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden op het gebied van aanwezigheidsregistratie. Verdere interesse? Neem dan contact met ons op.