Bij vele bedrijven ligt er een papieren logboek op de balie waarop bezoekers zich kunnen registreren. Bij onbemande recepties staat vaak nog een telefoon met telefoonlijst ernaast zodat de bezoeker de juiste contactpersoon kan informeren over hun komst. Met EVA Bezoekersregistratie kunt u het papieren logboek digitaliseren en de telefoon met telefoonlijst achterwege laten. 

De papieren hoeven niet meer klaargelegd en gearchiveerd te worden. Terugzoeken in het digitale logboek is eenvoudig en snel. Dit realiseert een aanzienlijke tijdsbesparing voor uw receptioniste. 

Via een terminal in de ontvangstruimte kunnen bezoekers zich eenvoudig registreren. Terwijl de bezoeker de stappen op de terminal doorloopt, kan uw receptioniste hen alvast voorzien van een kop koffie of thee. Tijdens het registreren kan de bezoeker aangeven of hij/zij wel of geen afspraak heeft en digitaal doorverwezen worden naar de juiste medewerker en/of ruimte. Zijn er belangrijke huisregels die gedeeld moeten worden met bezoekers? Toon deze dan tijdens de registratie.  

Heeft u een gesloten ingang met bijvoorbeeld een tochtsluis? Dan kan de terminal van EVA ook buiten neergezet worden. De deur zal pas geopend worden na de registratie. Zo houd je ongenodigde gasten buiten de deur. 

Zijn er belangrijke huisregels die gedeeld moeten worden met bezoekers? Toon deze dan tijdens de registratie.  

U kunt uw bezoekers ook herkenbaar maken door een bezoekerspas uit te reiken. Zo kunnen uw medewerkers mensen zonder badge aanspreken op hun aanwezigheid.  

Bij het afmelden kan er ook gevraagd worden hoe het bezoek is bevallen. Zo kunt u zien of de bezoeker weer tevreden de deur uit is gegaan. 

Wilt u de bezoekers liever zelf aanmelden? Maak dan gebruik van onze registratiesoftware zonder terminal. Uw receptioniste kan via de backoffice van EVA Bezoekersregistratie de bezoeker aanmelden en doorverwijzen naar de juiste persoon.