Glob icon Eva Visitor Registration

Paxton Toegangscontrole

Paxton is al ruim 30 jaar wereldwijd toonaangevend leverancier van elektronische toegangscontrole systemen. Paxton staat garant voor betrouwbare, gebruiksvriendelijke en veelzijdige software. Wereldwijd worden er jaarlijks zo’n 25.000 gebouwen voorzien van Paxton beveiligingssystemen.

Paxton systemen bieden een optimale beveiliging van gebouwen, medewerkers en bezittingen. Of het nu gaat om één deur of camera of honderden deuren of camera’s verspreid over verschillende locaties; Paxton heeft een oplossing voor de behoeften van jouw klant. Toegangscontrole en videomanagement bieden extra veiligheid doordat je op een flexibele manier kunt bepalen wie op welk moment bevoegd is een gebouw of ruimte te betreden. Daarnaast kun je heel eenvoudig terug kijken wie er werkelijk door de deur is gegaan.

EVA heeft een koppeling gerealiseerd met Paxton Net2 om toegangverlening te automatiseren voor bezoekers en te zorgen voor een aanwezigheidsregistratie van bezoekers én medewerkers. Samen met uw installateur kan deze koppeling gerealiseerd worden.

(Let op: het is niet mogelijk om koppelingen te realiseren met Paxton 10.)

Lees meer over Paxton op hun website: https://www.paxton-access.com/nl/. Paxton is voor installateurs ook verkrijgbaar bij Aras Security 

Toegang met QR-code

Met de EVA-Paxton koppeling is het mogelijk om externen (met een uitnodiging) toegang te verlenen tot terreinen of gebouwen. Dit kan met een toegestuurde QR-code of een numerieke code om een numpad te bedienen.

Wanneer een bezoeker is uitgenodigd middels de geavanceerde EVA-Outlook of Google Calender integratie krijgt deze, eventueel afhankelijk van welk bezoekerstype is geselecteerd, een uitnodiging met passende instructies en een (QR)code waarmee een slagboom of toegangsdeur kan worden geopend.

Aanwezigheidsregistratie om goed te ontruimen

Bedrijven hebben vanuit de ARBO-wet de plicht om te zorgen dat zij goed kunnen ontruimen in geval van een calamiteit. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Bijvoorbeeld met een schoonveegprincipe waarbij alle ruimtes worden ‘schoon geveegd’ en worden gelabeld als ‘gecontroleerd’. In kleinere kantoorpanden is dit vaak prima te doen, maar in grotere panden met grote magazijnen, opslag ruimtes, productiehallen of industriële buitenruimtes is een schoonveegprincipe niet werkbaar.

Het is dan zaak om goed overzicht te hebben van alle personen die aanwezig zijn in het pand of op een terrein. De koppeling met Paxton zorgt er in dit geval voor dat de aanwezigheidsstatus van de medewerkers wordt overgenomen door EVA. Omdat bezoekers direct in EVA worden geregistreerd is er zo een volledige aanwezigheidslijst mobiel beschikbaar in geval van een calamiteit.

Zo kunnen hulpdiensten geïnformeerd worden over mogelijk nog aanwezige personen die zich nog niet bij een verzamelpunt hebben gemeld.

Meer weten?

Bent u al klant van EVA en wilt u ook een koppeling realiseren tussen uw EVA omgeving en Paxton Net2? Neem dan contact op voor een offerte.

Bent u nog geen klant en heeft u een integratie vraagstuk? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs.

Contact opnemen