Wat als de corona maatregelen straks versoepelen?

Hoe het (zaken)leven er na een versoepeling van de regels precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Wat we wel weten, is dat de bezoekersstroom binnen uw organisatie geleidelijk aan weer op gang zal komen. Bent u dan voorbereid? Hoe gaat u bijvoorbeeld om met de 1,5 meter afstand regels?

Servicemonteurs, chauffeurs, leveranciers en klanten zullen uw bedrijf weer gaan bezoeken. Welke regels hanteert u om de kans op besmetting dan zo klein mogelijk te houden?

EVA Bezoekersregistratie helpt u hierbij en zorgt dat u goed voorbereid bent! 

Digitale receptie

Op de aanmeldterminal van EVA melden uw bezoekers zichzelf aan en waarborgen hierdoor automatisch 1,5 meter tot uw receptiemedewerker. U kunt ook voorlopig uw receptie volledig digitaliseren om de kans op besmetting zodoende aanzienlijk te verkleinen. En ook kunt u de aanmeldterminal op een plek naar keuze plaatsen en later eenvoudig verhuizen. Plaatsing kan op de vloer, tegen de muur, op de balie of een andere desk.

Vooraanmelding voor een goede planning en vlotte doorstroom

Verwerk de komst van uw bezoekers vooraf al in EVA Bezoekersregistratie. Dit versnelt de aanmeldprocedure op de dag van het bezoek aanzienlijk. Dit betekent tijdwinst en minder contactmomenten.

  • In de lijst met vooraanmeldingen kunt u per dag zien hoe laat afspraken gepland staan. Door de planning hierop af te stemmen zorgt u ervoor dat niet meerdere bezoekers op hetzelfde moment komen en zorgt u voor een goede spreiding van bezoekers over de dag. Zo waarborgt u de 1,5 meter afstand bij de receptie.

  • Door uw bezoeker vooraf aan te melden, ontvangt hij of zij een uitnodiging met QR-code per e-mail die bij aankomst eenvoudig en snel gescand kan worden. Zo hoeft men het scherm minimaal aan te raken!

  • In de uitnodigingsmail kunt u tevens al aangeven welke Corona gedragsregels uw organisatie hanteert. Zo stelt u bezoekers vooraf op de hoogte en kunnen zij zich hierop voorbereiden. Bijvoorbeeld: ‘Wij vragen u stipt op tijd aanwezig te zijn, in plaats van ruim van tevoren. Hierdoor voorkomt u wachttijden aan de receptie.’

  • Per type bezoekers geeft u ook duidelijke instructies over waar zij zich moeten melden. Wel zo handig om te zorgen dat chauffeurs en monteurs zich direct bij de juiste ingang melden. Dit voorkomt onnodige contactmomenten en bewegingen over uw terrein.

Acceptatie hygiëne- en veiligheidsregels

Met EVA zorgt u ervoor dat de regels die in uw bedrijf gelden gelezen en geaccepteerd worden door uw bezoekers. Bijvoorbeeld:

  • Was/ontsmet uw handen
  • Schud geen handen
  • Nies en hoest in uw elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand

Voor bezoekers en (service) monteurs die uw productieafdeling betreden, kunt u andere of strengere regels hanteren. Bijvoorbeeld uitgebreide hygiëne regels of regels die betrekking hebben op de veiligheid van de monteur en het uitvoeren van de werkzaamheden.

Corona vragenlijst

Veel van onze klanten hebben de Corona vragenlijst inmiddels opgenomen in het aanmeldproces. Er worden een aantal vragen gesteld:

  • Heeft u last van verkoudheidsklachten?
  • Bent u in contact geweest met een Corona patiënt?

De vragen en antwoorden op deze vragen worden gestuurd naar de contactpersoon die een beslissing kan nemen of de bezoeker wordt toegelaten of dat een andere afspraak gepland moet worden. 

U ziet het, EVA Bezoekersregistratie helpt u weer veilig op te starten als het straks zo ver is.